Dongense Darts Competitie

Competitie ronde 14

17 december 2017

De 14-e ronde van de Dongense darts competitie. PDC World Darts Championship is ook weer gestart. Dus onder toeziend oog van deze profs is de laatste ronde gespeeld voor de feestdagen. In de Tweede Divisie is er geen vuiltje in de lucht voor Op Dreef 3. HBHB werd met slechts 2 punten weer naar huis gestuurd. 11-2 de winst. No Score speelde tegen Het Karrewiel 1. En No Score won ook voor een 2-e maal van Het Karrewiel. 8-5 de winst. Voor No Score finishte Teun Nollen 116 en voor Het Karrewiel gooide Gert-jan Damen 108 uit. DVDVD was nog trots na hun winst van vorige week en moesten nu aantreden tegen No Mercy. Maar dat is andere koek. No Mercy was duidelijk sterker en won met 9-4. Mark van Turnhout van DVDVD finishte 91. Het Vaartje was deze ronde vrij en TROTS tegen De Valk dart door is uitgesteld. De 180 teller is blijven staan op 3. Op Dreef 3 voor No Score en No Mercy.

In de Eerste Divisie maar een klein programma deze week. 2 wedstrijd zijn verzet. Vrolijke Bull tegen New Bundy’s en De Tobbers tegen Nie te Pijle. Het Karrewiel 2 speelde wel. Tegenstanders waren No Skills just lucky. Het Karrewiel verloor de eerste ontmoeting nog dik, maar nu waren de rollen omgedraaid. 10-3 de winst voor Het Karrewiel 2 met een 111 finish voor Peter van Laarhoven. 4P ontving Falcon. Beide zijn de laatste weken goed bezig. Toch was Falcon duidelijk wat sterker en won ruim met 9-4 van 4P. Van de wedstrijd Darth Vader tegen Gijle Peile is geen uitslag bekend. De 180 teller is blijven staan op 24 stuks. Falcon staat ineens bovenaan, maar De Tobbers hebben nog wat in te halen als nummer 2. Vrolijke Bull is de nummer 3.

De Valk 1 is duidelijk aan een opmars bezig in de Ere Divisie. Het crisis-beraad van een paar weken geleden heeft dan toch zin gehad. Want tegen Op Dreef 12 werd alweer de 4-e overwinning op rij geboekt. In de koppels 501 werd het verschil gemaakt waardoor De Valk met 8-5 de wedstrijd kon winnen. Voor De Valk gooide Sandra van Halderen een 180 en finishte 109. Dennis Geerts finishte 121. Voor Op Dreef noteerde Rick Verschure 2 maal een 180. Het Karrewiel 13 kon niet pieken tegen Zooike Ongeregeld. Eigenlijk werden ze gewoon afgeslacht. 12-1 de score voor Zooike Ongeregeld met een 180 score voor Pim van Boxel. Game Shot Sala ontving Triple Trouble. Het ging redelijk gelijk op, maar alle koppels tac/tic waren voor TT. 10-3 de winst uiteindelijk voor Triple Trouble. Er was me vooraf beloofd dat The Dartons tegen BSEIDREN wel eens spannend zou kunnen worden. Maar helaas. The Dartons denderde over BSEIDREN heen en won met 11-2. Voor BSEIDREN gooide Leo Laurijsen een 180 en Dennis van Strien een 180. Malle Bull was deze ronde vrij. De 180 teller staat op 80. The Dartons aan kop met daarachter Malle Bull. Zooike Ongeregeld blijft op plaats 3.