Dongense Darts Competitie

Kwart Finales Beker

07 januari 2018

Het nieuwe jaar is weer begonnen. Geen MVG als de nieuwe wereldkampioen, maar de opkomende Cross ging met de leuke cheque sleeën. Iedereen al het beste voor 2018 en veel dart hoogtepunten gewenst. Afgelopen vrijdag stond de Kwart Finales van het bekertoernooi op het programma. Zowel in de Winnaarsronde als de Verliezersronde.  We starten met de Verliezersronde. Het Karrewiel 2 ontving Het Vaartje. Het Karrewiel had weinig moeite met Het Vaartje dat dan ook een divisie lager speelt. Met 12-1 is Het Karrewiel door naar de halve finales. Jurgen Kemmeren van Het Karrewiel finishte 100. TROTS trof het niet met de loting. Zooike Ongeregeld is in goede vorm en won dan ook met overmacht van TROTS. 13-0 de score. 4P was geloot aan Op Dreef 3 die voor het kampioenschap gaan in de Tweede Divisie. De wedstrijd ging dan ook gelijk op en Op Dreef kwam zelfs met 5-4 voor. Maar de laatste punten waren voor 4P dan zo toch nog met 8-5 kon winnen. De Tobbers mochten aantreden tegen Op Dreef 12. En De Tobbers hebben de kerstreces goed overleefd. De wedstrijd ging tot 6-6 en de laatste teamronde moest de beslissing brengen. De Tobbers pakte deze en zijn dus door in de beker. Voor De Tobbers finishte Corné Huijben 100 en voor Op Dreef finishte Rick Verschure 117.

In de Winnaarsronde speelde Game Shot Sala thuis tegen De Valk 1. Een spannende wedstrijd zou je zeggen, want beide teams ontlopen elkaar niet veel in de competitie. Maar De Valk pakte alle koppel partijen en won zo met 10-3 de wedstrijd. Dave Verkade van Game Shot Sala gooide een 180. BSEIDREN uitkomend in de Ere divisie kreeg met Falcon een team uit de Eerste divisie. BSEIDREN kende dan ook weinig problemen om deze wedstrijd winnend af te sluiten. 11-2 de score met een 180 voor Roy IJpelaar. Voor Falcon gooide Arthur in ’t Groen een 180. Triple Trouble speelde tegen Gijle Peile. Triple Trouble moest continu in de achtervolging, maar lukte niet om ze nog bij te halen. 7-6 de winst voor Gijle Peile dat dus verrassend door bekert. No Skills just lucky speelde tegen The Dartons. En wat kun je doen tegen dat darts geweld? No Skills just lucky kwam niet verder dan een 12-1 verlies. Voor The Dartons gooide Edwin Nuis een 180 en finishte John Genet 104.