Dongense Darts Competitie

Competitie ronde 17

28 januari 2018

Speelronde 17 en de 1 na laatste speelronde van deze Dongense Darts Competitie. Zijn er nog verschuivingen mogelijk in de 3 divisies? We starten zoals gewoonlijk in de Tweede Divisie. Op Dreef 3 heel de competitie aan kop, maar No Score en No Mercy azen op een misstap. Op Dreef was zelf deze ronde vrij en moet nog wel wat inhalen. No Score ontving TROTS en een 13-0 is gewenst. No Score was goed op weg, maar TROTS pakte toch de nodige punten. Wel de winst voor No Score met 9-4. Het Karrewiel 1 speelde tegen No Mercy dat derde staat en nog een kleine kans heeft op de titel. No Mercy greep deze laatste kans en Het Karrewiel kon daar weinig tegenover zetten. 13-0 de score voor No Mercy. De competitie is bijna klaar en Het Vaartje begint in vorm te komen. In de heen wedstrijd werd nog dik verloren van HBHB, maar nu was Het Vaartje de sterkste. 8-5 de winst. De Valk dart door dat keurig in de middenmoot staat kreeg DVDVD op bezoek. Het verschil was duidelijk en De Valk dart door won met 12-1 afgetekend. De 180 teller blijft op 3 staan. Op Dreef 3 aan de leiding. No Mercy en No Score op plaats 2. In de laatste ronde spelen No Mercy en No Score tegen elkaar en Op Dreef krijgt De Valk dart door op bezoek.

In de Eerste Divisie was de leiding overgenomen door De Tobbers en die zijn niet meer van plan om dat voordeel weg te geven. Uit bij Darth Vader kwam team De Tobbers niet in problemen en won met 9-4. Vrolijke Bull speelde op de donderdag al tegen 4P. Het ging gelijk op en 4P won zelfs de wedstrijd met 7-6. Bram Roosen van Vrolijke Bull gooide een 180. Falcon zit nu nog in de prijzengeld, mar kregen No Skills just lucky op bezoek. En daar werd in de eerste wedstrijd vrij ruim van verloren. Maar No Skills just lucky was geen schim van de eerste wedstrijd en Falcon liep er met 12-1 overheen. New Bundy’s speelde tegen Het Karrewiel 2. New Bundy’s won deze wedstrijd met 8-5. Corné Leemans spelend bij Het Karrewiel gooide een 180. Na 6 overwinningen op ene rij, waarvan een mooie beker-winst komt een eind voor Gijle Peile. Thuis tegen Nie te Pijle was er een verlies. 7-6 de winst voor Nie te Pijle. De 180 teller staat op 31 stuks. De Tobbers hebben nog 4 punten nodig voor de titel. Vrolijke Bull staat 2-e en Falcon goed derde.

In de Ere Divisie zal het geen verrassing zijn dat The Dartons weer met de titel aan de haal gaat. Malle Bull staat safe op plaats 2, maar er is een echte strijd om plaats 3. Nog net in het prijzengeld. De Valk 1 is aan een ongekende opmars bezig. Uit bij Het Karrewiel 13 was daar de 8-ste winst op rij. Wat een gewonnen bekerwedstrijd wel niet teweeg brengt! De Valk won met 11-2 en voor Het Karrewiel finishte Hans de Jong 115. De Valk mengt zich nu ook vol voor plaats 3. Triple Trouble kan bij winst op BSEIDREN ook goede zaken doen voor deze plaats. De start was prima met een 8-1 voorsprong, maar de winst was uiteindelijk maar een 9-4. Voor Triple Trouble finishte Dylan in ’t Groen 100 en gooide Stefan van Baal een 180. Game Shot Sala heeft de laatste weken ook prima gepresteerd en komen ook nog in aanmerking voor het prijzengeld. Maar dan wel eerst The Dartons verslaan. Zo gezegd zo gedaan! Game Shot Sala nam een voorsprong en gaf die niet meer weg. 8-5 de winst. Voor The Dartons finishte Niels Schoormans 122 en noteerde ook een 180. Zooike Ongeregeld dat derde stond was deze ronde vrij. Op Dreef 12 tegen Malle Bull wordt verzet. De 180 teller staat nu op 94. The Dartons voor Malle Bull. Triple Trouble staat nu derde en heeft 1 punt voor op De Valk 1 en 3 op Game Shot Sala.