Dongense Darts Competitie

Competitie ronde 18

04 februari 2018

De laatste speelronde van de Winter Competitie 2017-2018. De kampioenen zijn bekend. In de Ere Divisie zijn The Dartons weer de beste. In de eerste Divisie hadden De Tobbers nog een paar punten nodig. En in de Derde Divisie is Op Dreef 3 kampioen geworden. De Valk dart door werd vooraf wel gevreesd. Je weet nooit hoe het uitpakt. Maar De Valk dart door pakte niks uit deze avond, want Op Dreef 3 won ruim met 10-3 de wedstrijd. No Score kwam nog goed terug deze competitie, maar het is dus net niet voldoende. Uit bij No Mercy werd er nog wel gewonnen. 8-5, na een 4-4 tussenstand. Voor No Mercy gooide Jeffrey Kimenai een 180. DVDVD heeft zich redelijk hersteld van de flinke nederlaag van vorige week. Thuis in D’Ouwe Sok werd Het Vaartje met 7-6 verslagen. Goof Verbunt (Het Vaartje) finishte 95. Voor Het Karrewiel 1 is het goed dat de competitie klaar is. Vorige week werden nul punten gehaald en nu slechts 4 tegen HBHB. Het Karrewiel kwam nog terug tot 5-4, maar daarna maakte HBHB het af met 9-4. TROTS was deze ronde vrij. In deze divisie staat nog 1 wedstrijd open. De 180 teller staat op 4. Op Dreef 3 kampioen voor No Mercy en No Score.

Ondanks dat De Tobbers nog maar een aantal punten nodig hadden, om kampioen te worden in de Eerste Divisie, was er in de week voorafgaand toch spanning. Waarschijnlijk was er nog een extra trainingsavond ingepland. Maar al snel lagen De Tobbers op koers tegen Falcon, met een 8-5 winst tot gevolg. Marco Verschure finishte 116. 4P ging verrassend onderuit tegen Darth Vader. Na 12 verliespartijen won Dart Vader dus weer eens met 8-5. Nie te Pijle ontving New Bundy’s. De wedstrijd bleef in evenwicht, alleen pakte New Bundy’s net een puntje meer. 7-6 de winst met 3x 180 voor Peter Willemsen. No Skills just lucky speelde tegen Gijle Peile. Gijle Peile zat er vanaf begin goed op en won ruim met 9-4. Voor Gijle Peile finishte Hans Oerlemans 106 en Mark van Riel 121.  Het Karrewiel 2 tegen Vrolijke Bull was spannend, met 7-6 won het karrewiel 2. De 180 teller komt op 35 in totaal. De Tobbers kampioen. Vrolijke bull 2e en Falcon staat derde.

The Dartons hadden theoretisch nog een paar punten nodig om Ere Divisie kampioen te worden en die moesten dan gehaald worden tegen Op Dreef 12. De wedstrijd ging gelijk op tot 6-6 en de laatste leg moest de beslissing brengen. Op Dreef 12 won deze en won zo met 7-6. Maar voor The Dartons waren 6 punten voldoende. Voor Op Dreef noteerde Johan Smulders 2x een 180 en Martin Evertse 1 keer 180. Mark Goos van The Dartons gooide ook 1 maal 180. BSEIDREN sluit de competitie af met een overwinning. Vanzelf ging het niet, want Zooike Ongeregeld kwam een paar keer terug in de wedstrijd. De laatste eindsprint zorgde ervoor dat BSEIDREN 8-5 kon maken. Voor Zooike Ongeregeld gooide Pim van Boxel 118 uit en noteerde Peter Groeneveld een 180. Malle Bull was met 8-5 te sterk voor Triple Trouble. Maar belangrijker, zijn deze 5 punten voldoende voor Triple Trouble om derde te worden? De Valk 1 kreeg Game Shot Sala op bezoek dat de laatste weken prima in vorm is. Maar niet deze avond dus. De Valk 1 liep makkelijk uit naar een 10-3 overwinning oa door een 102 finish van Ramon Bressers. En die 10 punten zijn dus voldoende om alsnog derde te worden in de Ere Divisie. Het Karrewiel 13 was vrij. De 180 teller staat op 99 in totaal. The Dartons kampioen voor Malle Bull en De Valk 1.

De teams kunnen zich weer opgeven voor de Zomer Competitie 2018. De Halve Finales van het beker toernooi staan gepland op 16 Februari en de finales een week later 23 Feb. Het afsluitingstoernooi met de prijsuitreiking is 24 Feb. 2 Maart is de vergadering voor de Zomer Competitie en een week later 9 Maart starten de wedstrijden weer.